divatszemüveg3_1

Divatszemüvegek introvertáltaknak

A legjobb megoldás az elvegyülésre: divatszemüvegre fel!

Talán furcsa lehet a divatszemüveget ilyen megközelítésben látni, azonban mint introvertált személyiség, igenis van értelme a dolognak. Én személy szerint mindig is szenvedtem attól, hogy nincs a szemem előtt valami, minden más kényelmetlenséget könnyen lehet orvosolni. Az ember tud szürke ruhát hordani, hogy ne tűnjön ki a tömegből, mostanában még a szájmaszkot is nem csak kötelező sok helyen viselni, de még csak nem is feltűnő, és számos mintában és formában létezik. Az introvertált emberek sokszor szeretnek úgy járni, mintha csak éppen bankrablásra készülnének. Nyaranta ez könnyen megoldható a napszemüveg takarásának hála, a többi évszakban azonban némi gondba ütközhet ez a terve az embernek. Az én megoldásom a divatszemüveg volt, amely tökéletesen be is vált.

A divatszemüveghez a monitor szemüvegen keresztül

Először is, szeretném leszögezni, hogy a visszahúzódó emberek sem öltöznek mindig szürke kisegérnek. Köztünk is vannak mindenféle stílusban öltözők, sokan igen barátságos ruhákat vagy esztétikusakat szeretnek viselni sokszor. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ember a boltba leszaladva vagy minden bulin is így akarna kinézni, sokszor csak visszavágyunk az ágyunk kényelmébe, hogy nyugodtan tudjunk pihenni, mindenkitől távol. Mondhatni, szeret az ember inkognitóban mozogni sokszor, hogy senki ne ismerje fel, mikor sietne haza, hogy nézze a sorozatát, amikor jó lenne, hogyha hagynák, hogy nyugodtan töltődjön fel a szociális akkumulátora az embernek.

divatszemüveg3_3

Én akkor jöttem rá, hogy a divatszemüveg jó megoldás lehet erre, amikor először viseltem monitor szemüveget. Sokan nem ismerik talán még ezt a remek kiegészítőt, lényegében ez egy szemüveg, amely nem a dioptriákat szolgáltatja az ember számára, hanem azt a kékfényt szűri meg, amit a monitorok bocsájtanak ki magukból. Nem, ez nem azt jelenti, hogy az ember felveszi, és többé nem látja a gép kék színeit, ebben biztosak lehetünk. Éppen a monitor szemüvegemben ülök, ahogy a Wordbe gépelem a soraim, és mind tudjuk, hogy milyen színű ez a program. Szóval nem a kék szín elvesztését jelenti ennek a kiegészítőnek a viselése, hanem gyakorlatilag a kellemetlen fény szűrését. Kétfajta fényt szoktunk használni lámpáknál is, van ez a fehér, hideg fény, olyasmi az is, mint ami a monitoron látszik, illetve a sárgás, meleg fény. A szemüveget viselve valami ilyen kellemesebb élménnyé válik a számítógép és sokszor a telefon használata is.

Visszatérve az eredeti témához, amikor először használtam a monitor szemüveget, akkor éppen egy könyvtárban ültem a laptopom előtt, valamilyen görög filozófus sorit olvasva, és egyszer csak észrevettem, hogy fájni kezd a fejem. Nos, ez könnyen megeshet, hogy csupán a filozófia számomra érthetetlen nyelvének volt a következménye, azonban a monitor fénye és a könyvtár nyüzsgő alsó szintje egészen biztosan nem segített a helyzeten. Ekkor úgy döntöttem, ideje megpróbálkoznom a szemüveg viselésével, betettem a laptopomon egy fehér zajt játszó videót, bedugtam a fülhallgatóm, felvettem a szemüvegem… És a világ megszűnt létezni körülöttem. Persze a videónak is sok köze volt ehhez, de abban a pillanatban úgy éreztem, hogy a szemüveg kerete remekül elválaszt engem a világtól. Mintha csak egy külső szemlélő lettem volna, aki egy tükrön keresztül figyeli ezt a furcsa másik világot. Végül is, valóban egy lencsén keresztül szemléltem a könyvtárat. Ezután nem csak a színek szépségére figyeltem fel, de arra is, hogy a fejfájásom sokkal kevésbé lett feltűnő, és koncentrálni is sokkal jobban tudtam ezután a munkámra, így hamar készen is lettem. Azonban a kékfényszűrős szemüveget mégsem akartam levenni, ahogy indultam haza, pedig muszáj volt, hiszen ezen látszik, hogy nem rendes szemüvegről van szó. Azonban tudtam, hogy a divatszemüvegek tökéletesen megfelelnek a dioptriás változatoknak. Így még aznap rendeltem egyet.

Honnan érdemes divatszemüveget vásárolni?

Számomra a divatszemüveg megtalálása igen könnyen ment, otthon az internet előtt ülve rátaláltam az eOptika oldalára, ahol széles választék fogadott, ezt az alábbi linken tudjátok elérni: Divatszemüvegek • eOptika.hu. A minőség felől nem is voltak kétségeim, hiszen innen rendeltem korábban a monitor szemüveget is, azonban arra nem számítottam, hogy divatszemüvegeket is árul egy optika. Kellemesen csalódtam azonban, mert nem csak hogy mindenféle keretet fel tudtam a virtuális próba segítségével próbálni, hanem árban is igen széles választékot tudtak felmutatni. Én egy középkategóriás darabot választottam, mert nem szerettem volna, hogyha nagyon olcsónak tűnik a szemüveg, annak ellenére, hogy introvertált vagyok, azért még szeretek csinos, divatos lenni én is a magam módján. A túl drága márkákat már feleslegesnek tartottam, az az extrovertált divatdiktátoroknak való, én meg csak a kényelmem érdekében válogattam.

divatszemüveg3_2

Tapasztalataim a divatszemüveggel

Azóta hordom, hogy megvettem, azt kell mondanom. Könnyű volt találni egy olyan darabot, ami jól is áll, és közben úgy érzem, a saját kis buborékomban tudok élni a segítségének hála. Azóta sokkal bátrabban megyek ki a házból, mert mindig védve érzem magam a világ zajosságától a divatszemüvegnek hála. Én mindenkinek csak ajánlani tudom divat szempontjából is, és persze ha hozzám hasonló személyiséggel rendelkezik valaki, akkor is remek döntés szerintem.

Oszd meg, ha tetszikShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin