szárítógép_pic3

A szárítógép ezer arca

A szárítógép néha csodákat művel

Számomra a szárítógép maga a tökéletes háztartási eszköz, és erről vagy száz pontban tudnék írni, bár lehet, hogy most nem sikerül együltő helyemben annyit összeszedni majd, azért remélem, sokaknak tetszeni fog ez a kis írás rólam és a szárítógépemről.

(Talán) 100 dolog, amit szeretek a szárítógépben

Először, hogy halk. Ehhez persze olyan zajszintű gépet kellett vásárolnom, amely a legjobb kategóriába tartozik. Másodszor, gyors, hiszen a ruháim alig egy óra alatt ki lesznek mosva és meg is lesznek szárítva, ami csodás érzés. Harmadszor, kényelmes. Nem kell teregetnem. Negyedszer, egyszerűen csak jól néz ki. Sokkal jobban, mint a szárító. Ötödször, időt spórol meg. A teregetésre fordított időt is a mobilom előtt tölthetem, szerintem ezért ma már nem lehet megvetni az embert. Hatodszor, könnyű a használata, ami nekem jól jön, mert technikai analfabéta vagyok. Hetedszer, a könnyűsége ellenére számos funkcióval rendelkezik. Nyolcadik ok, hogy illatossá és frissé teszi a ruháimat. Kilencedik, hogy fertőtlenítő hatással is rendelkezik, amit még nagyjából egyedül a napsugarak mondhatnak el magukról. Tizedik, hogy kevés helyet foglal el, kevesebbet, mint a szárító.

szárítógép_pic1

11: egyszerűen csak jó döntés volt. 12: hogyha mosógéppel együtt vesszük, mint mosó-szárítógép, akkor sokat spórolhatunk. 13: a pollen-allergiámon úgy segített át, hogy hatékonyabban tisztítja meg a ruháimat. 14: a szárítógép segítségével a penészgomba allergiám is sokat javult. Segítségével a lakás páratartalmát alacsony szinten lehet tartani, ami mindenképpen előnyös, hiszen a penészgomba elsősorban a párás helyet, a sarkokat kedveli a lakás falain. Mióta ezt a szárítási lehetőséget használom, sokkal kevesebb gondom maradt a penésszel. 15: Jól beleillik a gép a lakásba. 16: energiafogyasztás szempontjából a legjobb, így a számláim miatt nem kell aggódnom. 17: az űrtartalma remekül összeillik a mosógép űrtartalmával, így sosem lesz egyetlen darab sem, aminek máshol kell száradnia. 18: Praktikus. 19: Sokszor már a barátaim a szomszéd lakásokból is áthordják ide a ruháikat, mert az ember nem szeret sokat várni a száradásra. 20: Hogyha egy-két órával indulás előtt eszembe jut, hogy a kedvenc felsőm éppen a mosatlanban van, indulásra már fel is vehetem tisztán, szárazon.

21: A segítségével könnyebben és gyorsabban lehet tisztán tartani az ágyneműt. 22: Az egész lakás esztétikus marad, nincs helye száradó ruhának a lakásban. Hozzám mindig jöhetnek vendégek, forgathatok a közösségi oldalamra videót bárhol a lakásban, nem lesz száradó vagy mosatlan ruha. 23: Amikor nem kell teregetni, az ember sokkal kevésbé fogja halogatni a mosást. 24: Érdemes arra is gondolni, hogy a szárítógép mennyi időt spórol meg nekünk egy év során. Hogyha mondjuk egy héten kétszer használjuk, akkor két húszperces teregetést spórolhatunk meg, ami egy hónapban már 80 perc, egy évben pedig 960 perc. Ez pontosan 16 óra, amit az ember tölthetne teljesen más dolgokkal is. Ennyi idő alatt megnézhet egy teljes ázsiai minisorozatot egyetlen perc kihagyás nélkül, vagy megtanulhat akár több száz szót is valamilyen idegen nyelvből. Esetleg éppen ennyivel többet is aludhat az ember egy év során. Mindig jó spórolni. 25: Hogyha egy nagyobb családról van szó, akkor sem lesz olyan ember, aki kimarad a mosásból, nem jut neki hely a szárítón vagy a mosógépben. Hiszen akármikor be tud indítani magának egy teljesen új programot. 26: Ha egyből hajtogatni és vasalni tudunk, akkor sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy megint el fog tűnni valahol a zoknink párja az éterben. Csak mondom. Ezzel is sokat lehet spórolni.

Még egész nap tudnám sorolni a számos előnyét ennek a remek masinának, de nézzük meg a csúf másik oldalt:

A szárítógép egyetlen hátránya

A szárítógép egyetlen nagy hátránya véleményem szerint, hogy utána még a vasalással is bajlódnunk kell. Igazán kitalálhatna az emberiség már egy gépet, ami ki is vasalja a ruhákat (és nem a vasaló, köszönöm), hanem egy olyan eszközt, amibe nem kell energiát fektetni, mint például a szárítógép maga.

szárítógép_pic2

Persze lehet hátránynak felhozni a teregetéssel szemben még, hogy ez árammal működik, azonban a jó fogyasztási felépítése miatt ilyesmivel annyira nem kell foglalkoznunk, és nyilván van a gépnek egy vételi ára is, amely azonban az évi 16 megspórolt órával szerintem vissza is hozza az árát. És ha mosógéppel együtt vásároljuk, akkor még tovább spórolhatunk nem csak az összegen, de az elfoglalt helyen is.

A szárítógépről összességében

A szárítógépről tehát elmondható, hogy igen sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, de kevés negatívval, nem is tudom, hogy mit mondhatnék még. Sok időt és energiát meg tudunk vele spórolni, nem fog maga alá temetni senki  a házimunka a segítségével, gyorsan működik és alaposan. Összességében tehát, szerintem egy nagyon hasznos gép, amit mindenképpen érdemes megvásárolni, hogyha az embernek megvan hozzá az anyagi kerete, de akár még gyűjtögetni is jó ötlet lehet a megvásárlásához. Én ma már élni sem tudnék nélküle, csak ennyit szeretnék még hozzáfűzni a dologhoz.

Oszd meg, ha tetszikShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin