hasznalt-iveco-teherauto_pic3

Megéri használt IVECO teherautót vásárolni?

A használt IVECO teherautók előnyeiről és hátrányairól

Hogyha az ember használt járművet szeretne, akkor alaposan meg kell fontolnia a döntését. Ehhez azonban jól kell ismerni az egyes cégeket, sőt a járművek modelljeit is. Most ezért ismerkedjünk meg a használt IVECO teherautókkal, amelyek talán saját területükön a legjobb lehetőséget jelentik. Hogy miért? Máris kiderül. 

A használt IVECO teherautók előtt: mit érdemes tudni az IVECO-ról

Ahhoz, hogy az ember használt teherautót vásároljon, először a cég után érdemes alaposabban érdeklődni. Az IVECO már csak azért is a legjobb választás, mert hosszú ideje van hivatalos viszonteladója az országban. Mit jelent ez? Biztos szervizhálózatot, ahová mindenféle problémákkal fordulhatunk, legyen az javítás, csere vagy egyszerűen valamilyen kérdés. Persze ez egyben azt is jelenti, hogy mindig lesz alkatrésze az embernek. Ez sok gyártónál nem ilyen egyértelmű. Egyrészt, az újabb, még annyira nem ismert márkákat még kevésbé értik a szerelők is, és nem tud az ember mindig a márkaszervizre várni, így az is fontos, hogy a cégen kívül tudják fogadni a járművet. Az alkatrészekre pedig akár hosszú heteket is várhat az ember, hogyha nincsenek eleve az országban, és kéznél. 

hasznalt-iveco-teherauto_pic1

Az IVECO ezt tudja az embernek biztosítani a mindennapok során, így lehet jó döntés a használt IVECO teherautó. Gyors és biztos javítást, állandó alkatrészkészletet. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy a cég elkötelezett környezetvédő, így az alkatrészek és a teljes járművek is folyamatosan fejlesztve vannak, mindig a legújabb tudás szerinti legkörnyezetbarátabb megoldással rendelkeznek. Ez pedig már a régebbi, használt modellek esetében is meg fog látszani, úgyhogy mindenképpen érdemes tőlük vásárolni, hogyha érdekel minket a bolygónk sorsa, és nem csak vezetni szeretnénk egy járművet. Ne feledjük, hogy az unokáinknak is élhető Földre van szüksége, és bár kis részben, de ebben is mi is részt tudunk venni, például azzal, hogy korszerű járműveket vásárolunk. 

A használt IVECO teherautó előnyei

Aki már használt járműveket nézeget, annak valószínűleg nincs meg az anyagi keret egy teljesen új, új szériás teherautóra, így el is tekintenék attól, hogy felhozzam, mennyivel jobb egy teljesen új autó. Persze megvannak a maga előnyei, jó az illata, meg sok korszerű funkció található bennük, amik miatt sokkal kényelmesebbek, meg vezetni is könnyebb őket, azonban a feladatra, ami a teherautók esetében valaminek a szállítása, egy használt jármű is tökéletesen alkalmas, minden más már csak extra, amire vagy befizetünk, vagy nem. Mondhatnám úgy, hogy ehetünk ötcsillagos étteremben is, de a házi húslevessel is jól lehet lakni, és még finom is. A járművekkel is ugyanez a helyzet. 

A használt IVECO teherautó nagy előnye, hogy maga a gyártó is árulja őket, tehát „hivatalosabb” módon vásárolhatjuk meg azokat. Minden adásvétel folyhat legálisan persze, azonban egy gyártói vásárlás során biztosak lehetünk abban, hogy az adott jármű egyébként tényleg működni is fog, és jó állapotban van. Ezeket, még mielőtt meghirdetnék, teljesen átnézik, kicserélik rajta az elavult alkatrészeket, így olyan, mintha az ember egy felújított házat venne akár. Régi, de modern, hogy úgy mondjam. Hogyha korábbi felhasználótól vásárolunk azonban, olyankor nem bízhatunk ilyesmiben, ott abban az állapotban kapjuk meg a teherautót, ahogy a korábbi tulajdonos használta. Éppen ezért, sokkal jobban megéri akkor már a gyártótól vásárolni, hogyha használt IVECO teherautó után vágyakozunk. 

hasznalt-iveco-teherauto_pic2

Sok előnye van annak, hogy használt járművet is tudunk venni egyébként. Már csak azért is, mert nem kell teljes árat fizetni, így kezdő vagy kisebb vállalkozások is tudnak vásárolni, és nem kell emiatt extra vagy nagyon magas hitelt felvenni, de nem is kell „elszórni” a pénzt bérléssel. Így néhány év alatt több profitot termelhet egy vállalkozás összességében, és még egy teherautó is lesz az ember birtokában. 

Milyen hátrányai vannak egy használt IVECO teherautónak? 

Nos, a hátrányok inkább preferencia kérdései, hogy ki mennyire szeretne modern berendezéseket, USB alapot, vezeték nélküli zenelejátszót, mennyire van szükség kényelmi újításokra. Persze várhatóan egy használt teherautóval előfordulhat, hogy több probléma lesz a jövőben, másrészt, hogyha a szüleinket kérdezzük, ők azt fogják mondani, hogy az új dolgok amúgy is csak a kinézetre mennek rá, és egy-két év alatt tönkre is mennek, és csak abban lehet bízni, ami a nyolcvanas években készült. Persze mindenkinek a saját dolga eldönteni, hogy hisz-e ezekben a meglátásokban, viszont viccet félretéve, a régi, használt IVECO teherautók valóban nagyon tartósak, így a használtságuk miatt általában nem érdemes nagyon aggódni. Meghibásodások pedig egy új járművel éppen úgy történhetnek, mint egy újabb darabbal. Úgyhogy, én mindenképpen tudom ajánlani, hogy válasszunk használt IVECO teherautót, és ne kételkedjünk a döntés helyességében. Ráadásul, mindig megvan az ember lehetősége, hogy egy viszonylag új kivitelezést válasszon, ami még nem futott olyan sokat, nem kell az első kínált terméknél leragadni ilyen esetben, hanem bátran válogathatunk. 

Oszd meg, ha tetszikShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin