A legjobb medence akciók a nyáron

Most érdemes a medence akciókat megkeresni

Elérkezett a nyár második fele, de még ne keseredjünk el, bőven lesz jó idő a hónapban. Ami azonban nagy előnye az augusztusnak, hogy a nyári termékek között hatalmas akciókat kereshetünk fel. Ilyenkor nem csak a fürdőruhákat és a trikókat, papucsokat érdemes megvenni már jövőre is akár, de a költségesebb termékek is nagy leárazásokra kerülnek ilyenkor. A medence akciókkal mindenképpen jól járunk, evidensen ez az a termék, ami legjobban a szezonhoz kötődik. Ha idén nyáron még néhány hétig szeretnénk kihasználni a jóidőt és mindezt a medencében fekve szeretnénk megtenni, még nem késtünk el!

Milyen medence akciókat érdemes igénybe venni?

Sokan azért nem választanak ilyenkor medencét, mert a hideg tél megtenné a káros hatását a terméken, aminek persze nem feltétlenül kell megtörténnie. Jó minőségű felfújható medencék is túlélhetik a telet, de egy tartósabb darab még évekig társunk lehet. Milyen medencéket is választhatunk tehát? Nézzük meg őket egyesével:

A felfújható medence akciója

Ahogy azt már említettem, megfelelő tárolási feltételek mellett ez a medence is könnyedén túlélheti a telet, és ilyenkor a medence akcióknak köszönhetően jelentős árcsökkenés miatt sokkal érdemesebb megvásárolni, mint május vagy június környékén. Ha előre gondolkozunk, akkor akár jövőre is megvehetjük így olcsóbban a medencét, persze ha van helyünk valahol egy nagyobb dobozt tárolni. Így óvatosak is lehetünk, miközben spórolunk, de persze nem kell ilyen szélsőségekig elmennünk, bőven elég, ha az idén használt vizet leeresztjük, az aljzatot kimossuk, és így más könnyedén biztonságos helyre helyezhetjük a medencét.

                Merevfalú medence akciók

Tartósabb fajtáról van itt szó, amely ár-érték arányban talán a legjobb választás. Ha nem szeretnénk túl sok pénzt szánni erre a nyári szórakozásra, mégis hosszútávú megoldást keresünk, ami megéri az árát, akkor egy merevfalú medence akció az, amire szükségünk lesz. Ezek egy külső galvanizált acélpalástból és belső fóliából álló darab. A felfújható fajtánál strapabíróbb, biztonságosabb darab, ugyanakkor nem ajánlatos az oldaláról elrúgni magunkat vagy nekidőlni kívülről. Ha ilyenfajta kényelemre vágyunk, akkor egy még tartósabb medence lehet a tökéletesebb választás. Nagy előnye azonban, ahogy akár a földbe süllyesztve is beszerelhetők, ezzel autentikusabbá téve az udvart.

                Milyen tartós medencék akcióit keressük még?

A piacon sokfajta tartós, merevfaló medence létezik. Egyik ilyen a WPC medence, amely fa műanyag kompozit panelekből áll, amelynek nagy előnye, hogy télen sem kell leereszteni belőle a vizet és újrakezdeni a folyamatot, megfelelő tárolás és letakarás mellett következő évben nem kell újra a vízszámla miatt aggódni, és a megfelelő vegyszerekkel és szűréssel hosszú ideig frissen és tisztán tarthatjuk a medencevizet. Fémvázas medencét és bátran válasszunk, hogyha valamilyen tartós darabot szeretnénk. Itt egy csővázzal és PVC medencetesttel kell számolnunk, azonban a megépítése csakugyan egyszerű, könnyedén kivitelezhető.

                Ha valamire többre vágyunk: a famedence akció

A famedencék méltán népszerű kiegészítői az udvarnak. A természetes színükkel rendkívül jól mutatnak az udvar fás, zöld környezetében. Ha kreatívan akarunk hozzáállni az új medencéhez, tetszőleges színűre is tudjuk festeni a külső vázat, legyen szó egy sötétebb barna festékről vagy egy művészien megfestett mintáról, nem számít. Mindkét változatot bátran kivitelezhetjük. A famedencék rendkívül tartós darabok, ahogy azt már a látványuk is sugallja. Magas faluknak köszönhetően a gyerekek nem fognak még véletlenül sem a vízbe esni, és nyugodtan dőlhetünk az oldalfalnak, nem fogjuk a vízben találni magunkat. A famedencékhez külön építünk dobogót, hozzá létrával. A dobogón marad annyi hely, hogy egy medencébe vezető fém létra is helyet kapjon, de mellette a bátrabb gyerekek, sőt akár a felnőttek is beugorhatnak a vízbe, ha inkább úgy szeretnék megkezdeni a medencézést. Egy ilyen darab elévülésétől igazán nem kell tartanunk, nem valószínű, hogy másik darabot kell valaha vásárolnunk. Az űrtartalma hatalmas, és persze terméktől függően igen változatos extrákkal rendelkezhet. A kisebb darabok a külön dobogó nélkül is megállják a helyüket, aminek az az előnye, hogy ugyanolyan színnel és tartóssággal rendelkezik, mint a nagyobb társai, azonban mind árban előnyösebb így, és az udvarban sem fog olyan sok helyet elfoglalni. Mivel a famedencék költségesebb darabok, ezért a medence akciókkor a legjobb egy ilyen fajtát beszerezni, hiszen minél nagyobb az érték, egy százalékos akcióval annál több pénzt spórolhatunk meg.

A döntés talán nem egyszerű, de ha sikerült megtalálnunk a megfelelő darabot, akkor már csak helyet kell találnunk neki az udvarban, és kezdődhet is az építkezés, a fújás, a vegyszerezés. Ne felejtsünk el létrát sem beszerezni, hogyha nem együtt van a medencével. Van még egy marék hasznos felszerelés, amit megvásárolhatunk a medencével egyidőben: háló, medence porszívó a tisztításhoz, tabletták és vegyszerek, na meg néhány bohókás úszógumi és strandlabda is mindig jól jöhet.

 

Oszd meg, ha tetszikShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin