Az ügyvéd kereső

A hétköznapok kavalkádjában és a lépten-nyomon fel-felbukkanó jogi ügyek és perpatvarok közepette sokan kezdenek el keresgélni az interneten ügyvédek és jogi szakemberek után, hiszen Magyarországon még egyáltalán nem bevett dolog az, ami tőlünk nyugatabbra már megszokás – a család ügyvédje. Ez esetben igencsak jól jön egy ügyvéd kereső, ha nincs közvetlenül az ismerősi körünkben éppen egy, az adott szakterületen jártas ügyvéd kolléga. Egy jól működő ügyvéd kereső segítségével szinte azonnal kapcsolatba tudunk kerülni az adott témában jártas szakemberekkel, akik természetesen díjazás ellenében készséggel állnak rendelkezésünkre. Az ügyvéd kereső így lehetővé teszi, hogy egyébként a munkában úszó ügyvédek és ügyvédi irodák egy kicsit fellélegezzenek, hiszen az ügyvéd kereső ilyenformán ideiglenesen tehermentesíteni tudja őket, míg a munkával –méltatlanul- kevésbé ellátott kiváló szakemberek növelhetik kihasználtságukat.

ügyvéd kereső

Mi is az ügyvéd kereső?

Az ügyvéd kereső egy teljesen ingyenesen működő internetes oldal, ahol az ügyünk rövid összefoglalását és a telefonszámunk megadását követően egy minősítőrendszer által kiválasztott és szabad kapacitással rendelkező ügyvédet ajánl számunkra a rendszer. Az adatok megadását követő, maximum egy napon belül a javasolt szakember felveszi velünk telefonon a kapcsolatot és értelemszerűen egy időpontot egyeztet velünk az ügy részletes átbeszélése céljából.

Miért jó az ügyvéd kereső?

Először is azért, mert az ügyvéd kereső segítségével rengeteg időt és vesződséget spórolhatunk meg magunknak. Nem kell sehova sem elmenni, nem kell senkit sem felhívni, vagy megkérdezni, hanem adott egy internetes oldal, ahol ha vázoljuk az ügyet nagyvonalakban, akkor ajánlanak rá egy szakembert. A szakemberek tulajdonképpeni „listázása” minőségi és elégedettségi szempontok alapján történik, ahol minden ügyvéd ki volt és ki van próbálva. Senki nem kerülhet úgy a rendszerbe, hogy ne lenne valamilyen –leginkább pozitív- tapasztalat vele kapcsolatban. Természetesen nem az a földtől elrugaszkodott szempont velük szemben, hogy „minden ügyet nyerjenek meg”. Ilyen ügyvéd nincs, ráadásul összességében véve nem is az a célja egy ügyvéd munkájának. Ilyen lehetetlen és idealista gondolatokat nem szabad táplálni senkinek sem, hiszen a jogrendszer működése dinamizmust feltételez. Ez pedig magában hordozza az „egyszer fent, egyszer lent” lehetőségét. Az vesztes és nyertes (ha valaha véget érnek és lezárulnak) ügyek aránya azonban nem mindegy. Azonban a nyertes ügy fentiekből kifolyólag relatív fogalom, hiszen nyertesként élheti meg valaki a két év felfüggesztett börtönbüntetést is, ha amúgy azt le kellett volna ülnie. Ugyanilyen alapon 10 év letöltendő még mindig ajándék az életfogytiglani büntetéshez képest. Bár az ügyvéd kereső által nyújtott értéktöbblet (kapacitással rendelkező minősített szakemberek egy helyen, az ügyfél érdekeit képviselve egy napon belül) számottevő, a szolgáltatás mégis ingyenes. A kiajánlott ügyvédek a munkájukat természetesen munkadíj ellenében végzik, melyet nyilvánvalóan ki kell fizetni. Felmerülhet a kérdés persze bárkiben, hogy ha a legjobb ügyvédek állnak rendelkezésre, az nem lesz-e nagyon drága. Da amikor egy szolgáltatás árát vizsgáljuk meg, akkor mindig vetni kell egy pillantást annak valódi értékére, a tartalomra, a többletre. Ennek fényében egyértelművé válik, hogy egy szolgáltatás megítélése az ár-érték arány fényében kell, hogy történjék. Így az említett szolgáltatás kiváló ár-érték aránnyal bír,

Oszd meg, ha tetszikShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin